čtvrtek 3. července 2014

KNIŽNÍ NOVINKY - ČERVENEC 2014


Každý měsíc Vám dávám typy na knihu, která vychází v daném měsíci. Jinak tomu nebude i v červenci. Ale byla bych ráda, kdyby jste mi napsali do komentáře, na které knihy čekáte Vy. Třeba vás zaujalo něco jiného a stojí za to upozornit ostatní. Děkuji:)

Těším se nejvíce na Návrat na Lauenstein je to pokračování Dědictví Lauensteinů, které jsem naposledy četla v září 2013. Konečně se dočkám:) Dále vypadá zajímavě Asylum a Květy z půdy. No vlastně všechny, co zde mám, jinak bych je sem nedávala:)


Virginia C. Andrewsová - Květy z půdy

Jediný tragický moment na dálnici mění doposud idylický život mladé šťastné rodiny v absurdní příběh. Po otcově smrti zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami a hlavně bez prostředků, a tak se Corinna rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji však před lety vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje, kde jim vlastně nic neschází, nic kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti. Na půdě, kam je přístup jen z onoho pokoje si vybudují papírovou "zahradu"...

VYCHÁZÍ: 2.7.2014
NAKLADATELSTVÍ: MOBA





Ricarda Jordanová - Návrat na Lauenstein

Pokračování titulu Dědictví Lauensteinů.
U příležitosti korunovace Fridricha II. se setkají dva mladí lidé – rytíř Dietmar z Ornemünde a krásná Sofie. Zamilují se do sebe na první pohled, ale jejich sňatek je nemyslitelný. Sofiin otec si totiž neprávem přivlastnil statky Dietmarovy rodiny a pokusil se dokonce zabít jeho rodiče. Když se Dietmar rozhodne podstoupit riziko a dobýt své dědictví zpět, má to nedozírné a hrozné následky, které se nedotknou jen obou zamilovaných.

VYCHÁZÍ: 2.7.2014
NAKLADATELSTVÍ: Knižní klub





Sophie Hayesová - Odvlečená

Pravdivý příběh dívky, která byla nucena pracovat několik měsíců jako prostitutka v Itálii. Sophie pochází z Anglie a vyrůstala v problémové rodině. Jednoho dnes se seznámí s mladíkem z Albánie, který je zcela jiný než její despotický agresivní otec. Kas je pozorný, charismatický a zdvořilý a jejich přátelství záhy přeroste v něco víc. Sophie však netuší, že Kas s ní má vlastní plány.

VYCHÁZÍ: 2.7.2014
NAKLADATELSTVÍ: Ikar






Karin Sturmová - Michael Schumacher

Životopis slavného jezdce Formule 1 Michaela Schumachera, jehož nehoda na lyžích, k níž došlo 29. prosince 2013, vyvolala rozruch nejen ve světě sportu. Průběhu a následkům nehody je věnována první kapitola knihy. V dalších se již autorka vrací k začátkům a průběhu Schumacherovy oslnivé kariéry, přibližuje nám proslulého závodníka i jako člověka. Závěrem se zamýšlí nad jeho dalším osudem…

VYCHÁZÍ: 4.7.2014
NAKLADATELSTVÍ: Ikar







Sandra Byrdová - Na život a na smrt

Co byste obětovali pro své nejlepší přátele? Byli byste pro ně ochotni zemřít?
Bestsellerová autorka obrátila svou pozornost k historickým románům a zaměřila se na období tudorovské Anglie. Příběh Anny Boleynové pojala zcela nově, totiž z pohledu Anniny dvorní dámy a nejbližší přítelkyně Meg. Román Na život a na smrt zachycuje blyštivý dvorský život, velikou lásku a zoufalý pád opuštěné královny i její souputnice - zapomenuté, a přesto předurčené k tomu, aby v našich srdcích zůstala navždy živá.

VYCHÁZÍ: 7.7.2014
NAKLADATELSTVÍ: Knižní klub




Abigail Gibbsová - Růže podzimu - Temná hrdinka 2

Autumn Roseová má šanci zachránit svět, který miluje. Co všechno však kvůli tomu bude muset obětovat?
Autumn Roseová žije v ospalém přímořském městečku, ale hluboko pod povrchem jejího klidného života jsou pohřbena temná tajemství. Její babičku kdosi zavraždil a živá londýnská společnost, v níž vyrostla, je nyní pro Autumn jen vzdálenou vzpomínkou. A co hůř, v nové škole se jí všichni vyhýbají a posmívají – kvůli podivným vířícím znamením na kůži, která jí brání zapadnout do davu.
Pak se ale ve škole objeví hezký mladík, který má na pokožce stejná znamení jako Autumn, a obrátí její svět vzhůru nohama. Autumn je mezi spolužáky náhle populární, což ale vede k nebezpečí, že někdo odhalí její tajemství. Ještě horší je však vracející se sen o dívce, kterou se chystá svést velmi temný princ... a Autumn musí přijít na to, jak ji zachránit, než bude pozdě.

Další strhující příběh Temných hrdinek.

VYCHÁZÍ: 15.7.14
NAKLADATELSTVÍ: Knižní klub


Madeleine Rouxová - Asylum - Ústav pro duševně choré

Mezi minulostí a současností se mohou odehrávat (h)různé příběhy. Kniha plná obrazů, které jste možná již spatřili ve svých nočních můrách. 
Dan Crawford tráví léto v přípravce pro nadané studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli Abby a Jordanem prozkoumávají temná zákoutí pochmurného domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události, mysteriózní zprávy a fotografie.
Brzy zjišťují, že ne náhodou všichni tři tráví prázdniny právě na tomto místě. Ústav totiž v sobě ukrývá klíč k velmi temné minulosti, která přátele spojuje. A jistá tajemství se derou na povrch.
Jakmile tam vstoupíš, ven už nikdy nevyjdeš…

Kniha je plná obrazů, které jste možná již spatřili ve svých nočních můrách.

VYCHÁZÍ: 16.7.2014
NAKLADATELSTVÍ: JOTA

13 komentářů:

  1. Asylum !! Už předobjednané ;) A moc se na něj těším...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se těším, strašně moc:) Ještě 10 dní a bude to:)

      Vymazat
  2. Těším se na Asylum a četla jsem Květy z půdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co říkáš na Květy z půdy? Slyšela jsem na knížku jen chválu:)

      Vymazat
  3. Páni .... všechny knihy vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde pořád na ty lákavé knížky brát peníze, že?:D

      Vymazat
  4. Teda, po knizce o Michaelovi se budu muset podivat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě zajímá Michael, já knihu budu pořizovat manželovi:)

      Vymazat
  5. U mňa naj sú Temná Hrdinka 2 (bože, jednotka bola tak úžasná, že potrebujem mať dvojku) a Asylum (ktoré vyzerá neskutočne dobre) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temnou hrdinku mám v seznamu a ne se k ní dostat:(

      Vymazat
  6. Asylum má podobnou obálku jak Sirotčinec slečny Peregrinové, jinak neznám nic a novinky nestíhám sledovat, tak fajn, že o tom píšeš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, že sleduješ můj blog:) Sirotčinec jsi četla? A chystáš se na druhý díl?

      Vymazat