neděle 7. září 2014

KNIŽNÍ NOVINKY - ZÁŘÍ 2014



Na jaké knihy čekáte tento měsíc vy? 


Laini Taylorová - Dny krve a hvězdného třpytu

Karou a Akiva zlomili kostičku přání a mlha, ve které modrovlasá, talentovaná a tak trochu záhadná studentka pražské výtvarné školy dosud žila, se jako zázrakem rozplynula. Chráněnkyně chimér konečně zná svou minulost, ví, kým je, ale také ví, že ten, kterého miluje, je nepřítel a zrádce... Nepřítel jejího národa – národa chimér. Jak moc se nechá Karou ovládnout touhou po pomstě? Zaslouží si Akiva její hněv?

Jméno Karou znamená v chimérštině naději – bude Karou představovat naději pro chiméry a jejich boj a snad i vítězství v odvěké válce se serafy? Nebo se stane ztělesněním Akivovy naděje, který tajně sní o míru mezi oběma znepřátelenými stranami... Vzpomene si Karou, že kdysi, už tak strašně dávno, si dovolila snít tento sen spolu s Akivou? Může v takový sen ještě uvěřit? 
Příběh o přátelství, zlomeném srdci i krutosti velkých rozhodnutí volně navazuje na knihu Dcera kostí a dýmu ve světě knižní fantasy známé a oceňované autorky Laini Taylorové.

VYCHÁZÍ: 8.9.2014
SÉRIE : 2.díl


Jodi Picoultová - Vypravěčka

Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže – byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi? Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.

VYCHÁZÍ: 11.9.2014


Sara Pooleová - Zrada Borgiů

Před Tudorovci tu byli Borgiové. Vášniví. Nebezpeční. Smrtící.

Je léto roku 1493 a Rodrigo Borgia je jako Alexandr VI. papežem už téměř rok. Francesca, dvorní travička nejproslulejší a nejnebezpečnější rodiny v Itálii, musí opět napnout všechny síly, aby ho ochránila. Staří nepřátelé nespí a z Florencie se blíží další hrozba v podobě fanatika, který je odhodlaný zničit všechno, co se zavázala chránit. Francesca musí v tajných kryptách i rušných ulicích Říma bojovat s vlastními démony a odhalovat spiknutí. A třeba kvůli tomu i sama umřít – a zase vstát z mrtvých.

VYCHÁZÍ: 15.9.2014



Adriana Trigiani - Obuvníkova žena

Příběh dvou lidí, kteří si byli od první chvíle souzeni, začíná krátce po roce 1900 v italské Lombardii. Malý Ciro prakticky osiřel poté, co mu důlní neštěstí vzalo otce, matka se duševně zhroutila a spolu s bratrem Eduardem jej ponechala v péči řádových sester. Enza naopak žije uprostřed početné rodiny. Jejich cesty se krátce, ale osudově protnou nad hrobem Enziny sestřičky Stelly: zralejší Enza ihned tuší, že poznala toho pravého, a i lehkovážnější Ciro má od té chvíle Enzu zapsánu hluboko v srdci. Shodou nečekaných zvratů se ale jejich vztah rozvine až po mnoha letech a na druhé straně zeměkoule – znovu se potkávají až v New Yorku, kde se Ciro učí obuvníkem, a Enza se uchytí jako kostýmní švadlena v Metropolitní opeře...


Opojné, pestré a romantické vyprávění je prodchnuto vším, co činí Itálii Itálií a co si utečenci z vlasti brali s sebou i do Nového světa: prostým labužnictvím i upřímnou zbožností, lehkovážným přátelstvím i hloubkou citu, řemeslnou dovedností i rodinnou láskou.

VYCHÁZÍ: 15.9.2014


Christina Feldman - Meditace

V pravém okamžiku se vám dostává do rukou tato kniha, která je pozváním kráčet po cestě bdělosti. Meditováním získáte pocit hluboké spokojenosti i vnitřního bohatství a váš život se postupně promění po všech stránkách. Když se otevřete příjemné meditaci, začnete se soustředit na klid a uvolnění, a především na sebe.

VYCHÁZÍ: 16.9.2014







Tess Stimson - Otevřené manželství

Potřeba drobného rozptýlení se může snadno vymknout z rukou…
Mia Allenová si na život v Anglii nikdy nezvykla. Všichni její přátelé zůstali za oceánem, zatímco ona se dusí v nudě maloměsta kousek od Oxfordu. Návrat nepřipadá v úvahu, poněvadž její muž Kit si zdejší pospolitost a především práci učitele na soukromé škole navýsost užívá.
Trochu vzruchu do rutiny běžných dní by ráda vnesla také Kitova nadřízená Charlie. Nekonečná frustrace z manželství s odtažitým Robem ji stále častěji přivádí k úvahám, jak by mohla od života získat něco víc. A pak se seznámí s Miou.

Hned první setkání obě ženy utvrdí v tom, že konečně našly spřízněnou duši. Obě rodiny se začnou scházet, vše se zdá být na nejlepší cestě. Zdání ale klame: vzájemná přitažlivost zamotá vztahy všech čtyř aktérů do nepřehledného uzlu. Až příliš pozdě si někteří uvědomí, že při sexu neobnažujeme jen tělo, ale i duši – a že když se přestaneme ovládat, je to hlavně duše, kterou dáváme všanc.

VYCHÁZÍ: 29.9.2014

2 komentáře:

  1. Já teď naštěstí měla pořád tolik práce, že jsem ani nestihla příliš obhlížet chystané novinky :D Moje peněženka se raduje. Každopádně ty, které jsi vybrala, vypadají zajímavě :)

    OdpovědětVymazat