pondělí 28. dubna 2014

KNIŽNÍ NOVINKY - KVĚTEN


Každý měsíc si říkám, kolik krásných knih vychází. V květnu tomu není jinak a mám pocit, že se snad zblázním. Kde mám pořád brát peníze na nové knížky? Do knihovny sice sem tam chodím, ale není nad to mít svou vlastní knížku a číst ji kdykoliv. Máte to taky tak? 

Připravila jsem pro Vás pár knižních novinek, které mě zaujaly:)


Anotace

Rozsáhlý román se odehrává v 11. století. Líčí bouřlivý příběh nadaného léčitele, který bojoval s nemocemi v primitivních podmínkách středověké Anglie a Persie a poznal nádheru zlatého věku arabské a židovské civilizace. Robert Jeremy Cole má zázračný dar: dokáže vycítit blízkost smrti. Je předurčen, aby léčil lidi. Vydá se do Persie, za nejslavnějším lékařem doby Ibn Sínou (Avicennou), a předstírá židovský původ, aby mohl studovat na věhlasné akademii. Když se ožení s křesťankou, vzbudí ve svém okolí nejprve pohoršení, ale nakonec si najde cestu k srdci sousedů. Podaří se mu uskutečnit, co si vždy přál: stane se lékařem, sbírá zkušenosti jako vojenský doktor, získá si pověst výborného chirurga...

VYCHÁZÍ: 5.5.2014
VYDÁNÍ: 4.

Anotace

Druhý humoristický román Jonase Jonassona, jehož Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel se v češtině prodalo přes padesát tisíc výtisků!
Vypráví příběh černošské dívky Nombeko Mayeki, která se v roce 1961 narodila v Sowetu, chudinském předměstí Johannesburgu. Přestože neumí číst, velmi dobře rozumí matematice. Postupně se dopracuje na pozici, ve které navrhuje jaderné hlavice, a odstěhuje se do Švédska. 
Ve Švédsku vyšel román na podzim 2013 a okamžitě vzbudil ohlas srovnatelný se Stoletým staříkem, který tu byl dva roky po sobě nejprodávanějším románem.

VYCHÁZÍ: 12.5.2014



Anotace

Colleen Hooverová okouzlila čtenáře románem Bez naděje, příběhem toho, co se stalo, když dívka jménem Sky potkala dávno ztraceného přítele z dětství, Deana Holdera. S Holderovou pomocí odhalila Sky šokující rodinná tajemství a vyrovnala se s city a vzpomínkami, které v ní zanechaly hluboké jizvy. Bez naděje byl Skyin příběh. A ve Ztrácení naděje se konečně dozvíme pravdu o Deanu Holderovi.

VYCHÁZÍ: 13.5.2014







Anotace

Nový román od autora bestselleru Zítra začnu nový život! Tolik laskavého a moudrého humoru v jedné knize se jen tak nevidí…
Kdybychom se řídili obecně platnými kritérii, Andrew Blake nemá jediný důvod ke stížnostem: je bohatý, mocný, úspěšný. Jenomže Andrew má toho všeho po krk. V životě nepoznal nic jiného. A vzhledem k poměrně pokročilému věku začíná hrozit, že už ani nepozná. Pokud ovšem neudělá něco zásadního...
A tak to udělal. Opustil Anglii a vyrazil vstříc novému životu ve Francii. Po cestě nepřekročil pouze Lamanšský průliv, ale také společenské postavení a konvence: nastoupil jako majordomus k madame de Beauvillier.
Nikdo v tom starém venkovském sídle netuší, kým ve skutečnosti monsieur Blake je: vždyť výtečně ovládá francouzštinu a má ta nejlepší doporučení. Dokonalý muž na svém místě! To však platí jen do doby, kdy Andrew nevydrží být jen nestranným pozorovatelem a začne strkat nos do cizích věcí. Tolik chce všem pomoci, až zapomene na to, že cesta do pekla je obvykle dlážděna dobrými úmysly. A že konáním dobra občas zakrýváme vlastní volání o pomoc.

VYCHÁZÍ: 19.5.2014


Anotace

Pětačtyřicetiletá Ginny je přesvědčená, že je její rodina každých patnáct let stižena kletbou. Ona sama v patnácti otěhotněla a porodila dceru Lizu, jež ve svých patnácti udělala totéž. Teď uplynulo dalších patnáct let a obě svobodné matky, Ginny i Liza, s hrůzou čekají, kdy dospívající Mosey zopakuje stejný scénář. Tentokrát však kletba na rodinu dopadá nečekaným způsobem… Mrazivý román o matkách, které byly samy ještě dětmi, když rodily, dívčích přátelstvích, dávno ztracených i znovu nalezených láskách, zradě, zneužití a zklamání, nenávisti a žárlivosti. A především o rodině a pevných poutech, která vytváří.

VYCHÁZÍ: 26.5.2014



Anotace

Revoluční změny po roce 1789 obrátily život naruby nejen ve Francii. Stefanie a Hermína, dvě sestry, které musely po Francouzské revoluci uprchnout ze země, se marně pokoušely najít azyl u příbuzných v Itálii. Jejich nelehká pouť Evropou končí na malém panství v Čechách, odkud pocházel jejich pradědeček. Ani tady však situace není idylická. Sestrám znesnadňuje život nejen neznalost jazyka, ale především zpřetrhané rodinné svazky a nevyřešené majetkové poměry.
K tomu, aby našly nový domov, je třeba mnohem víc než pouhá dobrá vůle...

VYCHÁZÍ: 30.5.2014




Anotace

Kniha sportovní reportérky New York Times a absolventky Columbijské univerzity Juliet Macurové je strhujícím příběhem vzestupu a pádu nejslavnějšího sportovce naší generace, cyklisty Lance Armstronga. Na základě dosud nezveřejněných dokumentů autorka odhaluje zákulisí Amrstrongova života – jeho rodiny, zápasu s těžkou formou rakoviny, strmé sportovní kariéry, ale hlavně objasňuje příčiny toho, proč se Armstrongovi dařilo tak dlouho udržovat při životě mýtus o své bezúhonnosti, a jak se stalo, že se nakonec tak rychle zbortil.

PŘIPRAVUJE SE

15 komentářů:

  1. Ranhojiiiiiič!! Viděla jsem traile rk filmu a naprosto mě nadchl. Když jsem se dozvěděla, že bude i kniha, nadšením jsem skoro skákala :-) Rozhodně se chci do knihy pustit, i když má něco přes 700 stran. Moc se na ni těším :-)
    Ráda si přečtu i Ztracenou naději, Bez naděje byla úžasná kniha :-)
    Nejspíš si koupíme i Všechno je jinak, protože mamka od autora už jednu knihu četla a byla naprosto nadšená :-)
    Super článek, měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ranhojiče musím mít, podle anotace to vypadá na super příběh. Mám takové témata ráda - četla jsem např. Ranhojička, Doktorka z Boloně a byla jsem nadšená! Jdu se podívat na trailer:)
      Bez naděje mám v plánu, mám číst tolik knih! Snad se k ní brzo dostanu...

      Maminka četla Zítra začnu nový život? Co na ni říká? Přemýšlela jsem nad ní. Souhlasí, že je to spojení Bridget Jones s Amélií z Montmartru?

      Děkuji, ty se měj taky krásně:) Moc děkuji za tvé komentáře!!!

      Vymazat
  2. Na Analfabetku se už strašně dlouho těším, tak uvidíme, snad nezklame :) Třetí přístav nevypadá vůbec špatně, uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsi Kočár do neznáma? Je to totiž první díl a až potom je Třetí přístav:) Psala jsem na nakladatelství Moba a třetí díl by už neměl být.

      Vymazat
  3. rozhodně mě moc zaujal Ranhojič, ale asi se první podívám na film :D pak taky Analfabetka vypadá zajímavě a na Všechno je jinak se těším strašně dlouho, protože Zítra začnu nový život bylo skvělé a čím víc knih od Legardiniera, tak tím líp! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš radši film podle knižní předlohy? Raději první přečtu knihu a teprve pak se dívám na film, protože kdyby jsem to udělala naopak, tak bych v knížce viděla postavy z filmu a to nemám ráda. Díky za inspiraci, už jsem si objednala Zítra začnu nový život - vypadá to vážně dobře! Díky

      Vymazat
    2. Máš radši film podle knižní předlohy? Raději první přečtu knihu a teprve pak se dívám na film, protože kdyby jsem to udělala naopak, tak bych v knížce viděla postavy z filmu a to nemám ráda. Díky za inspiraci, už jsem si objednala Zítra začnu nový život - vypadá to vážně dobře! Díky

      Vymazat
  4. Ranhojič zaujal i mě, asi si ho někdy přečtu a pak bych si chtěla určitě pořídít Ztracenou naději, doma mám první díl a i když jsem ho ještě nečetla, tak musím mít přeci i ten druhý díl :DD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To přeci vážně musíš:) Už ať je 5.5 strašně se na Ranhojiče těším! A nejvíc se těším na Třetí přístav:)

      Vymazat
  5. Ztracená naděje má peknú obálku, určite bude super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo, to je fofr s druhým dílem Bez naděje! Já ještě nestihla přečíst ani první a to už ho mám doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě překvapilo, že už je druhá díl:) Já mám nachystanou Bez naděje ve čtečce a zatím jsem se k ní nedostala. Jsem zvědavá, jestli se mi bude líbit, zatím je na ni dobrý ohlas:)

      Vymazat
    2. Tak já už mezitím Bez naděje přečetla a musím se přidat k nadšenému davu obdivovatelů. Skutečně to stojí za to. Nevěřila jsem tomu, ale jo. Je to skvělý.

      Vymazat
    3. Díky za komentář, aspoň vím, že fakt stojí za přečtení:) Budeš si kupovat další díl?

      Vymazat
  7. Jestli si vzpomeneš, dej prosím vědět, jak se ti Analfabetka líbila. Jsem zvědavá, co na ni řekneš:)

    OdpovědětVymazat