středa 27. listopadu 2013

Stephen King


Dneska mi přišly dvě knihy, na které jsem netrpělivě čekala:) Lunapark je nová kniha od Stephena Kinga a Carrie v novém filmovém obalu je pro mě skvost. Těžko říct, jaká je má nejoblíbenější kniha - ale zatím Osvícení, Prokletí Salemu a Svědectví. 
Carrie

Děj Kingova prvního románu se odehrává mezi americkými teenagery. Hlavní hrdinka je nešťastná, neatraktivní dívka, pronásledovaná svými vrstevníky a tyranizovaná matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie v sobě neočekávaně odhaluje paranormální schopnosti a malé, klidné městečko Chamberlain se stává jevištěm děsivých událostí.
                                                
Lunapark


Píše se rok 1973 a jsme v zábavním parku na malém městě v Severní Karolíně. 
Devin Jones, vysokoškolák s literárními ambicemi a čerstvě zlomeným srdcem, se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Najde si mezi světskými nové přátele, kteří ho nakonec přijmou mezi sebe, zachrání jednomu děvčeti život, spřátelí se s umírajícím chlapcem a zamiluje se do jeho krásné matky. První polovina příběhu je milá a nostalgická, ale už zde se jako spodní proud táhnou zlověstná znamení. Devin se dozví nejen to, jak se obsluhuje kolotoč, ale i to, že ve Strašidelném zámku byla před čtyřmi lety zavražděna dívka, jejíž vrah
nebyl dopaden a dívčin duch se lunaparkem stále potuluje…


Vždy, když vychází nějaká nová kniha a zrovna od Stephena Kinga jsem přímo nadšená. A co vy, na jakou knihu čekáte vy? Co jste četly od Kinga? 

Žádné komentáře:

Okomentovat