neděle 10. srpna 2014

Přečteno - ČERVENEC 2014


Za červenec mě nejvíc překvapilo Psycho, u kterého jsem se docela bála a styl psaní mi přišel zajímavý. Netušila jsem, že byla kniha dříve zfilmována a jedná se o starší dílo. Přitom následující scénka na videu je hodně známá. Jsem ráda, že starší knihy se vydávají znovu v moderním provedení, protože jinak bych se k této knize asi nedostala.


                          

 Největším zklamáním je Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Možná jsem až moc očekávala, ale četla jsem tolik kladných recenzí! Příběh odehrávající se v současnosti , kdy má Alan sto let a prchá z domova důchodců se mi líbil. Bylo zajímavé, kolik věcí zvládne Alan v takovém věku. Ale pak jsou tam kapitoly věnující se jeho minulosti a ty by tam podle mě ani nemusely být. Je to samá politika a pro mě nezáživné vyprávění. Možná by to chlap ocenil víc než já. O hodně víc mě oslnila kniha Všechno je jinak!, která je sice podobná, ale naleznete zde více humoru a celkově příběh je o hodně zajímavější. Věřím, že si ji přečtu za čas znovu. Což se o Staříkovi rozhodně říct nedá:(


                             

Všechno je jinak!

O dalších mnou přečtených knihách za tento měsíc jsem dělala recenze, tak názor na ně si přečtěte zde:


Česká obálka versus zahraniční
(která obálka se vám nejvíc líbí?)







7 komentářů:

  1. Pěkné kousky :) Všechno je jinak bych si chtěla přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc mě to bavilo, budu ráda, když si Všechno je jinak přečteš:)

      Vymazat
  2. Že je Jonas Jonasson vášnivým milovníkem historie jsem si všimla u jeho Analfabetky :) Také jsem měla vysoká očekávání, ale nijak mě to nenadchlo. Není to špatná kniha, ale také žádný zázrak. Neurazí, ale ani nenadchne. Takže se na staříka zatím moc nechystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma i Analfabetku a zatím se na ni ani nechystám. Ale věřím, že mě přepadne zvědavost a přečtu si ji:)

      Vymazat
  3. Skvělé knížky :)) Snad se taky dostanu aspoň na 5 knížek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolik jsi přečetla ty knížek za červenec? Záleží i na počtu stran, ale tento měsíc jsem spokojená:)

      Vymazat
  4. Krásné knížky :) Přiznám se, že mě Stařík taky tolik nechytil, čekala jsem od toho opravdu humor a nějak jsem se tolik nebavila, ale slyšela jsem to jen jako audio :)

    OdpovědětVymazat