pátek 28. února 2014

KNIŽNÍ NOVINKY - BŘEZEN

Anotace

Životní cesty tří rodin z 1. dílu trojdílné argentinské ságy V zemi korálového stromu pokračují.
Argentina roku 1876. Mladá ovdovělá Annelie Wienandová se odstěhuje s dcerou Minou z Frankfurtu, aby se znovu provdala. Její manželství je však pro ni hořkým zklamáním. Pro čtrnáctiletou Minu jsou světlými okamžiky nevlídného rodinného života pouze setkání s chlapcem Frankem ze sousedství. Jednoho dne se však stane něco hrozného a Frank musí uprchnout...

Vychází: 6.3.2014
Nakladatelství: Knižní klub
Série: 2. díl (z plánované trilogie)

Recenzi prvního dílu V zemi korálového stromu naleznete ZDE .


Anotace

Může láska přetrvat navěky?
Ella a Michael se dokázali poprat s životní tragédií i se zlomeným srdcem. Teď je ale dělí tisíce kilometrů a vztah na dálku vystavuje jejich lásku těžké zkoušce.
Ella se vrátila do školy a snaží se moc nemyslet na budoucnost – kvůli komplikovaným rodinným vztahům je pro ni dost těžké přežít každý další den. Tolik by si přála být po boku Michaela, ale na druhou stranu nechce být překážkou na cestě ke splnění jeho životního snu.
Michael je na turné se svou kapelou a podle všeho by měl být šťastný. On však v hloubi duše ví, že k úplnému štěstí mu něco chybí: Ella. Její nepřítomnost je pro něj mnohem těžší, než by čekal. Stýská se mu, touží po ní... Nemůže ale přece dopustit, aby kvůli němu odešla ze školy!
Když byli spolu, nic nebylo nemožné. Ale teď je všechno jinak. A když jejich už tak dost křehký svět zasáhne další tragédie, bude muset jeden z nich udělat rozhodnutí, které by je mohlo odloučit navěky...


Vychází: 10.3.14
Nakladatelství: Domino
Série: 2. díl (Tajemství Elly a Michaela - první díl)


Anotace

Jak velkému utrpení dokáže člověk čelit nebo vystavit jiné, než sám přestane být lidskou bytostí a změní se v netvora? Jak může zklamání ovlivnit duši, osud, život? 

Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová léčí dva klienty s příznaky mnohočetné poruchy osobnosti, dětského vojáka ze Sierry Leone a ženu s hlubokými traumaty z minulosti. Nikdo jim nenaslouchá. Kromě Sofie… 

Komisařka Jeanette Kihlbergová vyšetřuje případ mrtvého chlapce, jehož tělo nese známky mučení. Nikdo ho nepostrádá. Kromě Jeanette… Temný severský psychothriller jen pro silné povahy. 

Vychází: 11.3.14
Nakladatelství: Knižní klub
                                                Série: 1. díl (z plánované trilogie)



Anotace

Paříž v předvečer vpádu nacistických vojsk 
Německý emigrant, antifašista doktor Ravic, vynikající chirurg, zde může vykonávat svou profesi pouze ilegálně. Žije bez dokumentů, ze dne na den, pronásledován úřady, a má už jen jedinou touhu: najít gestapáka, který kdysi dohnal k smrti jeho snoubenku. Střetnutí s ním i Ravicův plán odplaty, stejně jako osudové setkání s Joan Madouovou, která je jako on bez vlasti a bez domova, a průběh jejich vášnivé i tragické lásky, tvoří hlavní dějovou linii románu, jenž se stal záhy po svém vydání bestsellerem a dosáhl úspěchu i na filmovém plátně.

Vychází: 18.3.14
Nakladatelství: Ikar
Vydání: 3. 



Anotace

Muž beze jména. Muž bez paměti. Muž, který nemá na výběr. V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy bodných ran. Policie se domnívá, že jde o oběť rituální vraždy před stovkami let, avšak vytetovaný Elvis na mladíkově pravé paži svědčí, že se vražda musela stát ve druhé polovině dvacátého století. Do případu se vloží bývalý detektivní inspektor Fin Macleod, který se mezitím vrací na svůj rodný ostrov. Finovi je jasné, že jeho návrat domů bude trochu rušnější, než čekal.

Vychází: 20.3.14
Nakladatelství: Host 
Série: 2. díl (z plánované trilogie)

1 komentář: